26.06.2020 г., 10:07 ч.

Българино! 

  Поезия » Гражданска
592 0 0

Знаеш ли,Българино?

Какъв е бил твоят дядо?

Селяк горд,стабилен,снажен и як!

Велик Юнак!

Той е бранил земя,народ и стока.

Газил в блата,лед,сняг и вода.

Умирал от болести,студ и глад!

Вдигал се и падал!

Но и такъв,се е борил и надявал!

А ти?

Ти седиш и чакаш,да те унижат,купят,продадат!

Онемял,оглушал и ослепял!

Полека,ставаш роб!

Дали се питаш понякога?

Как ще отидеш такъв,

на Светият Дядов гроб?

 10.2015

П.Каменов

© Първан Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??