Ти, пшениченокоса,
с елхови гърди,
с изворен стан
и с клисурни нозе.
Обезчестена и свята.
Паралелно-меридианово клонче
за шепата слама,
сянката си вградило в душата ми.
Опора на слепи Юди,
продали те
за дребни сестерции...
Звънят като камбани
в теб люлките на моя род...
© Диана Кънева Todos los derechos reservados
за шепата слама,
сянката си вградило в душата ми."
Впечатляващо!