12 мая 2010 г., 11:45

България 

  Поэзия » Гражданская
406 0 3

Ти, пшениченокоса,

с елхови гърди,

с изворен стан

и с клисурни нозе.

Обезчестена  и свята.

Паралелно-меридианово клонче

за шепата слама,

сянката си вградило в душата ми.

Опора на слепи Юди,

продали те

за дребни сестерции...

Звънят като камбани

в теб люлките на моя род...

© Диана Кънева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??