25 feb 2015, 0:05  

България 

  Poesía
461 0 0

България не е просто държава,

 възникнала през седми век.

 Не е парламентарна република, 

нито само международен субект.

 

Същността ѝ не се проявява

 само на субстанционално ниво, 

не е население и територия, 

нито просто моноетническо общество.

 

България е низ от борови гори,

 пъстроцветни пролетни дъги 

като корони над селски баири 

под чиито върхове танцуват реки.

 

Сгушила в себе си своите рожби 

гали ни нежно с весели треви,

 с утринна роса от мръсотията душевна чисти, 

нас - нейните деца неблагодарни.

 

Със всяка фибра се потапям в тебе, майко 

със всяка глътка въздух усещам твойта чистота

 и няма да допусна да се случи, майко 

да те погубят собствените ти деца.

08.02.2015г. 

© Евелина Благова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??