Ние българите някога живели сме в Азия
и от там започва нашата история,
но след тежка вътрешна инвазия
напуснали континента непокорните хунори.
Създали и тук държава велика,
пълна със смели и достойни хора,
останали са днес от нея руини и антики
и никой за нея не говори.
А натяква ни се, че цялата ни история
е пълна само с робства и падения.
На кой му пука днес за Фанагория,
на кой му пука за отминали сражения.
За нас българите има не една повеля
и не веднъж отдавал ни е чест светът,
а ние знаем само:
Ботев българин го е застрелял,
Левски българин осъдил го е на смърт.
Не го отричам и с това не се гордея,
във всяка нация си има помияри.
Лошото е, че сами се оплюваме и злобеем
и се съдим, а защо не знаем.
И няма значение кой какво говори,
България имало я е и ще я има,
та нали и ние сме хунори,
а те по дух и в боя са непобедими.
© Иван Иванов Todos los derechos reservados