22.12.2014 г., 13:39 ч.

България 

  Поезия » Друга
397 0 0

Ние българите някога живели сме в Азия

и от там започва нашата история,

но след тежка вътрешна инвазия

напуснали континента непокорните хунори.

 

Създали и тук държава велика,

пълна със смели и достойни хора,

останали са днес от нея руини и антики

и никой за нея не говори.

 

А натяква ни се, че цялата ни история

е пълна само с робства и падения.

На кой му пука днес за Фанагория,

на кой му пука за отминали сражения.

 

За нас българите има не една повеля

и не веднъж отдавал ни е чест светът,

а ние знаем само:

Ботев българин го е застрелял,

Левски българин осъдил го е на смърт.

 

Не го отричам и с това не се гордея,

 във всяка нация си има помияри.

Лошото е, че сами се оплюваме  и  злобеем

и се съдим, а защо не знаем.

 

И няма значение кой какво говори,

България имало я е и ще я има,

та нали и ние сме хунори,

а те по дух и в боя са непобедими.

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??