6 mar 2016, 20:36

България 

  Poesía » Otra
343 0 0

България

Добре дошъл в България, където

моралните ценности са далеч от сърцето,

където безредица и неграмотност царят,

а дните на някои на пръсти се броят.

 

Където законът не се спазва,

а природата не се опазва

където всеки втори емигрира

това е то – народът деградира.

 

Кражби постоянно има

на ден катастрофират десетима

убийствата са по-чести и от брака

докога така, докога ще потъваме в мрака?

 

Българино, къде са твоите желания, надежди?

Да, питам те и не повдигай вежди.

Кажи това ли е животът, за който си мечтал?

Кажи ми за това ли Ботев е умрял?

 

 

Но тези недъзи са без  значение

и служат за наше вдъхновение,

защото не трябва да се отказваме,

а повече любов да показваме!

 

За нас Солунските братя писменост създадоха

за нас милиони хора живота си дадоха

за нас Паисий писа своята история

за нас Симеон извоюва тази територия!

 

Заобиколени сме от красоти безкрайни

и безброй прелести омайни:

реки, езера, планини високи

гледай ти - хубости във всички посоки!

 

Това е тя - нашата божествена родина

по-безценна и от златна мина.

Осъзнай, че в земен рай живееш

и че си българин трябва да се гордееш!

© Карина Василева Todos los derechos reservados

Стихотворението се състои от две части, като първата представя жестоката действителност, а втората вдъхва надежда и желание за промяна у българите.

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??