28 mar 2007, 17:08

Българка да бъда! 

  Poesía
481 0 1

Българка да бъда -
красива, свободолюбива
и импулсивна.
Южен нрав в мен живей.
В луди танци и
движения ефирни
следвам музиката, знай.

Кипи в мен вековната
буйна кръв на нашите деди -
за независимост да се боря,
щастие на други да нося,
майка на българи да съм,
една единствена на своя мъж.
Познавам Болката и Радостта,
Злото и Бедността,
мечтая и в реалността живея.

Българка да бъда -
отговорност е, но и
радост тъй голяма,
защото не само сме красиви,
но сила и амбиция в нас гори,
чак мъжа да ни завиди.
Горди и непокорни,
мъдри и свободни -
няма други като нас.
Призванието наше е да даваме
живот на бъдни български юнаци -
да възпитаваме в тях чест,
сила и достойнство, а в момичето -
гордост и грижовност.

© София Русева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??