11 mar 2023, 10:45

Българщината 

  Poesía » Civil
322 0 0

Моето отечество чудесно обичам,

издържало е двете робства ужасни,

наслада е родните думи да изричам,

че те са звучни, сладки и прекрасни!

 

Ако сме будни, България да загине няма,

вярвам в българската смелост, сила, дух!

Ще се справим с всяка страшна драма,

имаме кръвта на Крум, Симеон и Аспарух!

 

Живеем в тежки, тъжни, неприятни времена,

но вярвам, че победи да постигнем може,

вярвам, че в българина още има светлина,

просто нека вярата в нас самите ни е стожер!

© Георги Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??