Моето отечество чудесно обичам,
издържало е двете робства ужасни,
наслада е родните думи да изричам,
че те са звучни, сладки и прекрасни!
Ако сме будни, България да загине няма,
вярвам в българската смелост, сила, дух!
Ще се справим с всяка страшна драма,
имаме кръвта на Крум, Симеон и Аспарух!
Живеем в тежки, тъжни, неприятни времена,
но вярвам, че победи да постигнем може,
вярвам, че в българина още има светлина,
просто нека вярата в нас самите ни е стожер!
© Георги Всички права запазени