Български слуга
Къде си, българино? Някъде по света.
В чужбина, навел главата си сега.
В душата с огромната Тъга,
поднасяш блюда на богати господа,
а те ти се подсмиват и подиграват.
Да, богати са, но не са по-умни от нас,
да ги поставим на мястото им заслужават,
а ти навел глава за тях работиш час след час!
Да събереш пари, по-лесно е навън,
а през нощта къде е спокойният ти сън.
Къде е Мама, а България е на екрана!
Заспиваш уморен, сънуваш, и кое време стана.
Къде са твоите приятели добри,
които остави в България сами.
Да те Останаха и се борят сега,
в трудности, проблеми и в нищета!
А ти добре си, даже и спестяваш,
кланяш се, на достойнството си изневеряваш!
Сега сервираш, после чиниите измиваш,
срама от челото си с кърпата изтриваш!
Да по-добре живееш тук сега,
и какво от това, какво от това.
Къде е твоята майка, твоят род!?
А там търпи и пъшка Изстрадалият ни Народ!
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados