1 feb 2018, 22:57

Българският език 

  Poesía » Civil
479 1 0

О, език чуден и звънлив,

радвай ти всеки искрен родолюбец

със своя чар неземно красив

като песента на полския щурец.

 

Кой днес те ругае

и от българското остъпва?

Сърцето ми ридае,

че със теб се тъй постъпва!

 

В тези тъжни дни,

когато всичко мери се в пари,

когато всичко се руши,

българино, че езикът свят е разбери!

© Георги Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??