Feb 1, 2018, 10:57 PM

Българският език 

  Poetry » Civilian
481 1 0

О, език чуден и звънлив,

радвай ти всеки искрен родолюбец

със своя чар неземно красив

като песента на полския щурец.

 

Кой днес те ругае

и от българското остъпва?

Сърцето ми ридае,

че със теб се тъй постъпва!

 

В тези тъжни дни,

когато всичко мери се в пари,

когато всичко се руши,

българино, че езикът свят е разбери!

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??