Танцуват момък и девойка
игриво българско хоро,
кръшна е девойката и стройна -
най-красива в цялото селò.
Ръцете ù - като гълъби бели,
далеч в простора полетели,
устните - розова пъпка,
веждите - вити гайтани,
снагата топола тънка,
очите - две езера засмяни.
А момъкът е личен и напет,
в буен ритъм стъпва до момата -
коса му като златоструен мед,
играят му сърцето и снагата.
И гледат ги всички омаяни -
най-лични са момата и момъкът,
потомци на българи славни,
на горд и древен народ са потомък!
© Валентина Иванова Todos los derechos reservados