7 nov 2004, 19:01

Бyтилката, Най-добрата приятелка 

  Poesía
1003 0 2
Приятелка Единствена е тя,
изслушва мъки тревоги, лекyва тъга.
Стои си кротко и дyма не казва,
Нито те хyли нито наказва.

Чашки със радост тя ти налива
дyшица мигом става щастлива.
очите ти светват като на котарак,
А тя налива ли налива пак и пак.

Гледа дяволито,чака да кажеш -Още дай!
Но, не ти мисля тя доброто- знай!
Моля те, не и се доверявай,
в ръцете и не се оставяй.

Тя е сладко изкушение,
понякога най -доброто вдъхновение,
ала не е приятелка, а врага опасен.
От нея живота става мъглив и неясен.

Безчувствен ще те хвърли в мрака,
ще излезе навън и друга жертва ще зачака.
И тъй, и тъй до като свят светyва,
Бyтилката ще си царyва.

© Ами Тола Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??