26 jul 2020, 7:50  

C различните чорапи газя лука 

  Poesía » Otra
850 9 9

Понеже все нанякъде забързана,
разбивах си носа и коленете,
със пъстра прежда, от години, вързани,
виж, зрелостта чорапи ми оплете.

 

Откъснати нехайно, от дъгата ми,
единият е къс, като сръднята.
А другият - по- дълъг от тъгата ми
и честичко го влача по земята.

 

Изглеждам странно може би в очите ви,
 от присмехът ви никак не ми пука!
Аз съм парченце пъстра лудост в дните ви
с различните чорапи газя лука.

 

Помагат и при лутане сред тръните,
или когато злобата ме хапе.
Ако в смеха ми весел се препънете,
веднага ще ви оплета чорапи!

 

-----------------------------------------------------
Благодаря за вдъхновението, Красе! Гуш!

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Дали на кок или на плитка, в косите си звездите носиш
и лудостта във тебе митка - за нищо няма да се косиш! :)
Щом сгазиш лука без сандали, плети чорапи да ти мине.
Пляс-пляс въртете се педали - това е самодисциплина!
Дъгата нека да си свети, ти чаткай с новите чорапи ...
  670  10 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??