Въртиш чекръка на живота.
Понякога си горе - друг път долу.
Нишката е тънка.
Бързаш ли, ще се скъса.
Бавиш ли се, ще се заплете.
Пръстите танцуват.
Ръка - туптящо сърце.
Въртиш напук на умората.
Спреш ли - колелото заспива.
Други ще те заместят.
Чекръкът оживява.
Но твоята нишка я няма.
---------
© Антония Спирова Todos los derechos reservados