Цената
Казваш, че ще ме пиеш като вода,
но студена вода не мога да бъда.
Не съм търсената от теб жена,
защото като небе съм бездънна.
Искаш като земята
с теб да съм щедра и мила.
Но съм духът на свободата
и не мога да бъда безкрила.
Казваш да съм повей,
с пръсти вятърни да те галя,
но чуй – и вятър не съм, да вей...
Аз съм пламъкът, който изгаря!
Аз съм огънят буен и жив,
дето лято изтръгва от зима.
В прегръдките ми щом полетиш,
връщане няма да има.
Шепа пепел от теб ще остане,
но от нея ще те преродя.
Като Феникс... Не е наказание.
Такава е цената на любовта.
Диана Загора
© Диана Кънева Todos los derechos reservados