Mar 17, 2010, 12:59 PM

Цената 

  Poetry » Love
473 0 2

                              Цената

 

 

Казваш, че ще ме пиеш като вода,

но студена вода не мога да бъда.

 Не съм търсената от теб жена,

защото като небе съм бездънна.

Искаш  като земята

с теб да съм щедра и мила.

Но  съм духът на  свободата

и не мога да бъда безкрила.

Казваш да съм  повей,

с  пръсти вятърни да те галя,

но  чуй – и вятър не съм, да  вей...

Аз съм пламъкът, който изгаря!

Аз съм огънят буен и жив,

дето лято изтръгва от зима.

 В прегръдките ми щом полетиш,

връщане  няма да има.

Шепа пепел от теб  ще остане,

но от нея ще те преродя.

Като Феникс... Не е наказание.

Такава е цената на любовта.

 

                                                Диана   Загора

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • няма значение на колко си години пишеше добре и аз съм от Бургас искам да те познавам
  • лелче, при положение че псевдонима и името ти ги има по- горе
    защо ги пишеш и под стихото
    гледам го на много места в сайта - дразни ме

    "защото като небе съм бездънна."
    не знам едно време как са стояли нещата
    но днес не е гот да се хвалиш че си ... "бездънна"

Random works
: ??:??