14 ago 2007, 15:25

Цената на красотата 

  Poesía
621 0 2
Всички искат да бъдат красиви.
Всяко момиче мечтае за
слаби и дълги крака, красива външност
подлага се на убийствени диети
и накрая, какво? Всеки мъж,
като я види онемява! Влюбва се?
Не, просто иска да я заведе у тях
и да съгрешат, а после?
Останала очарована, слиза от колата му,
понечва да го целуне, а той дори на се опитва.
Изрича една лъжа и едно празно обещание.
Всички сме го чували, нали?
"Ще ти се обадя"
Красивото като кукла момиче се прибира,
отлага всички ангажименти за другата вечер.
Стои до телефона готова да вдигне,
но той не изписва името на нейния среднощен принц.
Така минава и тази вечер в самота.
На другия ден, мислеийки че е преодоляла болката,
излиза красивата кукла, останала за пореден път без сърце,
вижда присмех в очите на всички:
той е разказал всичко на приятелите си.
Изкарал себе си велик, а нея - лека жена.
Затова е по-добре да не си красив външно,
защото ще знаеш, че няма да те обичат еднократно.
Няма да си поредната прекрасна бройка,
 с която да се хвали някой!

© Камелчето Първановска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много силни и достоверни думи!Но понякога и на нас "по-различните" ни се иска да сме кукли за ноща,а не винаги да сме само добрите приятелки!Поздрави!
  • Камелче, това не е стихотворение, а по-скоро нещо като есе. По добре го напиши в подобаващия за жанра вид.
Propuestas
: ??:??