Ч Н Г
За Новата Година
желая ви добро!
И много плод да има -
овошки и жито.
И агънца в кошари,
и румени деца,
здраве за млади, стари
и весели лица.
За бъде мирна, спорна,
богата и добра,
дружината сговорна
отново се събра.
На старата да кажем
да си отива веч
и Новото до срещнем
с надежда, с блага реч.
Нека да ни е честита
Новата Година!
По-добра, по-силна
от таз що отмина.
Пенсийки по-тлъсти
старецът да носи,
да бъдем по-чевръсти
обути, не боси.
Със дрехи по-прилични -
не от втора мода,
почитани и лични
гордост за народа.
Да вдигнем пълни чаши!
"Наздраве" да речем
и с радостите наши
ний пак да се сберем!
© Анка Келешева Todos los derechos reservados