6 mar 2020, 7:15

Ч.Р.Д. на В.Станков. Ex-prompt. 

  Poesía » De humor
1036 0 0

На днешна дата – 5.03. словесната Ниагара – Валери Станков остаря с още една година и стана на 64. Да му пожелаем здраве и още много години да остарява за да ни каже от личен опит какъв е мъжът на 65, 70, 75 и т.н. години!

 

МЪЖЪТ НА ШЕСТДЕСЕТ
Валери Станков

Мъжът на шестдесет все още може
да свърши тук-там някои неща –
да стопли нечие моминско ложе,
защо пък не? – да стане и баща,
наместо цял ден да разхожда внуци,
да мъкне от пазара топъл хляб,
той може да развихри революции! –
макар и в твърде умален мащаб,
но знам си аз! – във Фейса ще се тагне,
ще висне в чата денем – и ноще,
по-беззащитен и от вакло агне,
той вече друго нищичко не ще,
изпил си вече третата ракия,
байгън му идват биричките три –
мъжът на шестдесет! – вале спатия,
и можеш да го цакаш до зори! –
налял си е кафенце, чай от лайка,
и сякаш е на дамско соаре –
започне ли девойките да лайква,
се спира само, ако токът спре,
понякога със бял костюм се барва,
но, всъщност, е един проскубан лъв –
и – старо куче в родната казарма,
след „Лека нощ, деца!” заспива пръв,
след лафчето със своите връстници
прибира той под пейката пети –
мъжът на шестдесет сънува птици,
с които няма как да полети,
е, кво ся, на шейсет ли ви изглеждам? –
не ме е смачкал бързият експрес...

И все така живея със надежда,
че утрешният ден започва днес!


Ex-prompt към горното:

 

Ти на шейсет?! Ха!... Кой ще ги познае!
Вале ли?!... Пооп! И с жезъл от челик!
Все пак... след биричките щом пикаеш,
внимавай за луксозния чепик!
Моминско ложе ли!... Е, що ти трябва
да си докараш някоя дамла?!
Мъжете на шейсет са като брадва –
Секат без избор! (повече… с уста…)
Макар посгърчен, още вадиш фаца
с костюм, панама, пичовски браслет
Готов за полет уж, но пак на плаца –
в хангара дреме твоят самолет!...
С жените има лек конфликт, изглежда
и все по-трудно е да избереш –
Не те харесват тези, що заглеждаш,
с онез пък, що те бройкат – ти не щеш!

 

:-) Д.Г.

 

 

© Димитър Ганев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??