Чакай ме и ще се върна...
Жди меня и я вернусь...
К. Симонов
на С...
Тежко ще ми бъде
моя обич в пътя,
тежко и на тебе
знам ще ти е Скъпа!...
Не ругай Съдбата
и недей проклина –
„вятърът в главата ми“!...
–Трябва да замина!...
Колко те обичам
аз и ти го знаем,
но не ме привлича
тук живот назаем...
Идва от кръвта ми –
скитнишка неволя;
страсти неразбрани –
не инат, а воля...
... Вятърът отвързан е
и плюшят платната -
няма да е бързо,
но надвил Съдбата
вярвай ще се върна
в сън недосънуван:
с жар ще те прегърна,
плахо ще целуна...
После на ухото
ще ти шепна в мрака:
– върнах се защото
просто ме дочака...
Някога в Океана
© Коста Качев Todos los derechos reservados