22.09.2021 г., 17:44 ч.

Чакай ме и ще се върна... 

  Поезия » Любовна
220 0 0

Чакай ме и ще се върна...

                      

                                 Жди меня и я вернусь...

                                               К.  Симонов

                                 на С...

 

Тежко ще ми бъде

моя обич в пътя,

тежко и на тебе

знам ще ти е Скъпа!...

 

Не ругай Съдбата

и недей проклина –

„вятърът в главата ми“!...

–Трябва да замина!...

 

Колко те обичам

аз и ти го знаем,

но не ме привлича

тук живот назаем...

 

Идва от кръвта ми –

скитнишка неволя;

страсти неразбрани –

не инат, а воля...

 

... Вятърът отвързан е

и плюшят платната -

няма да е бързо,

но надвил Съдбата

 

вярвай ще се върна

в сън недосънуван:

с жар ще те прегърна,

плахо ще целуна...

 

После на ухото

ще ти шепна в мрака:

– върнах се защото

просто ме дочака...

 

Някога в Океана

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??