14 may 2009, 23:38

Чашата на живота 

  Poesía
511 0 4

ЧАШАТА НА ЖИВОТА

 

Пей! Моята песен е изпята.

Пий! Не искам отплата.

Пей! Душата си плаша.

Пий! От празната Чаша.

 

Дъждовни капки навън шептят,

къпят покриви. Денят ослепя.

Вятърът прегръща старата липа.

Как ли тази нощ. Сам ще заспя ?

 

Пей! Отново вино е налято.

Пий! Навън отдавна е лято.

Пей! Душата мръзне и скита.

Пий! Чашата вече е изпита.

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??