Честит рожден ден, дъще!
Дядо Коледа те донесе.
Малко избърза,
подари ти цяла година
пред твоите връстници,
а мама прекара първата
семейна година в болници.
Заредиха се дълги седмици
на недоспиване и държане.
На баба ти първото внуче –
любимо, момиче.
Кога порастна, кога се омъжи?
Днес внук ми ти го връща,
а баба го глези.
Ше минат години и ти ще си същата.
Нека ни има, нека е трудно!
Само да сме здрави, щастливи и заедно.
Обичаме те, дъще!
© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados