Бедните,
не могат да си позволят да четат,
защото четенето струва пари.
Безработните,
не могат да си позволят да четат,
защото си търсят работа - за пари.
Работническата класа,
не може да си позволи да чете,
защото от работа главата и бръмчи.
Средната класа,
не може да си позволи да чете,
защото времето струва пари.
Богатите,
не могат да си позволят да четат,
защото са платили за написването на куп лъжи.
Само децата,
имат време да четат –
написаните по поръчка лъжи...
© Бостан Бостанджиев Todos los derechos reservados
чете,чета,
casius след десет години-
пак!