14 jun 2012, 0:27

Четири велики вожда... 

  Poesía » De humor
566 0 1

              Четири велики вожда...

 

     Доган Юнака, брадата сврака,

                               като сомнамбул,

     към Европа ни повежда, но...

                                през Истанбул!

    

     Зализан Жан, без капка свян,

                   дъската май му хлопа,

     не баламосва, през Москва

                           отива се в Европа!

 

     Ухилен морж, наречен Жорж,

                         изпечен стар авер,

     към Европа ни понежда, през...

                             Психо диспансер!

 

     След тях Иван, със барабан,

                        поведе към Европа...

     Ала в програмата на Ванчо 

                     лъсна загадка малка.               

    Колко и кои от нас

              ще стигнат до Европа 

                                   в катафалка?

     И какъв процент

                      от българския род

     ще мине

                  през посочения брод?

 

     Тъй всеки към Европа води

                          по своята пътека...    

     А на България съдбата,

                          дори в Европа

                                         не е лека...

    

 

© Петър Петров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Добре сте ги изтипосали, но по-актуално щеше да бъде ,ако имаше коментар и за последния велик вожд.
Propuestas
: ??:??