Чичо доктор
Разплакани очички,
кървави нослета...
Приличат си те всички
в ред пред кабинета.
Уплашените майки
с укор ги поглеждат,
пищят отвън линейки,
сякаш някой режат.
С усмивка: - Няма нищо!
Друг път да внимаваш! -
изпращат някой вкъщи,
другите остават.
Въртят се дни и нощи,
болните се сменят.
Излиза лекар: - Още
чакат ли за мене?
Кафето е горчиво
даже и със захар...
- Защо не си отива,
мамо, чичо Доктор?
- Защото е дежурен! -
мама обяснява.
А той през смях притуря:
- В болница оставам!
© Даниела Тодорова Todos los derechos reservados