13 дек. 2011 г., 13:02

Чичо доктор 

  Поэзия » Для детей
1912 0 2

Чичо доктор


Разплакани очички,

кървави нослета...

Приличат си те всички

в ред пред кабинета.


Уплашените майки

с укор ги поглеждат,

пищят отвън линейки,

сякаш някой режат.


С усмивка:  - Няма нищо!

Друг път да внимаваш! -

изпращат някой вкъщи,

другите остават.


Въртят се дни и нощи,

болните се сменят.

Излиза лекар: - Още

чакат ли за мене?


Кафето е горчиво

даже и със захар...

- Защо не си отива, 

мамо, чичо Доктор?


- Защото е дежурен! -

мама обяснява.

А той през смях притуря:

- В болница оставам!

© Даниела Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??