6 may 2010, 23:31

Чичо Скрудж 

  Poesía » Otra
658 0 3

От майчина страна роднина

с противно жалък изглед,

подобно смучеща гадина

е образът ти сух и блед.

Отвътре кат черупка кух,

на охлюв плужек лигав

и като нерез дългоух -

дори и на калта си стипцав.

Ограбваш пак благата наши

и смееш да ни търсиш сметка;

такива като теб са богаташи,

ала ви плюя и зова: отрепка.

Защо дари ни, Боже мили,

с добри роднини и другари,

да ни оплакват като крокодили

и приживе да са ни гробари?

© Златко Тошков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Да той може да бъде чудесен вдъхновител- вярвам, че всеки би могъл да си намери такъв.
  • Яко те е вдъхновил лигавия плужек.
  • Да, стига да не ти е в къщата. Все пак имах вдъхновител, за да напиша тези няколко реда; не го направих просто от скука.
Propuestas
: ??:??