Чистачът
Последен вирус се шмугва -
гущер, връз камък на урва.
Гърлена горест, хрип черен -
храчи, миг фатален, най-ценен...
Пищи и се носи, по сините вени.
На изхода - спира в очите студени
Езикът разцепен, изплезил и мига....
омагьосан дочува “пее... авлига..?!”
... И прави обратен. Заход! И кръжи.
(оставил е “живо” щом птица пищи)
Изстрелва, прибира, и пак с тоз език
на певицата дивна изпива сетния вик.
Последна е вахта, и опитва очите на вкус.
Всяка писта маркира с хлъзгава слуз.
Кухо кънти последен обход из черупка -
за всеки червей, отворил е дупка.
Ренета ПърваНова
© Ренета Първанова Todos los derechos reservados