5 mar 2016, 19:42

Човек 

  Poesía
347 0 1

Колко му е нужно на човека?

Много малко, за да е щастлив.

Не намира в малкото утеха.

Човекът все за много ламти.

И залък хляб ще му стигне.

И парченце любов - 

когато е беден, когато е сам,

когато е гладен, от мъка пиян,

забравен от Бога, загубил надежда, 

когато в чуждото пак се оглежда.

Цял живот нещо търси.

Гони отминали спомени.

Тича по празни мечти.

Върхове си поставя,

а стои в низините.

Нещо го мъчи.

Нещо тежи.

Любов, работа, учене.

Приключения, слава, пари.

Докато сме живи, все ще се учиме,

а животът е с еднопосочен билет.

 

© Силвия Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Човек е създаден по подобие божие и затова дори в низините все гледа нагоре.Съдба!
Propuestas
: ??:??