Колко му е нужно на човека?
Много малко, за да е щастлив.
Не намира в малкото утеха.
Човекът все за много ламти.
И залък хляб ще му стигне.
И парченце любов -
когато е беден, когато е сам,
когато е гладен, от мъка пиян,
забравен от Бога, загубил надежда,
когато в чуждото пак се оглежда.
Цял живот нещо търси.
Гони отминали спомени.
Тича по празни мечти.
Върхове си поставя,
а стои в низините.
Нещо го мъчи.
Нещо тежи.
Любов, работа, учене.
Приключения, слава, пари.
Докато сме живи, все ще се учиме,
а животът е с еднопосочен билет.
© Силвия All rights reserved.