Човекът
Какво е човекът?
Анатомия, философия?
Мистерия, изкуство?
Творение божие,
дяволски умно!
И все пак с недостатък.
Невежа с чувства.
Човекът е роб, макар и свободен.
Човекът е стръв.
Кръвта му е черна.
Очите - примамка.
Живее чрез мисли.
Задава въпроси, пресмята.
Какво е човекът?
Дали днес или утре?
Значение няма!
Въпросът е вечен,
а любовта му - свещена загадка.
© Любима Маеркова Todos los derechos reservados
Поздравявам те.