22 jun 2023, 19:22

Чувствата на разума 

  Poesía
391 1 2

история с отнесен смисъл

в главата му гнездо си сви

и сам светът погледна слисан:

“кой тук таз дързост прояви!?”

 

така започна той на чисто

с пиянство младо окрилен,

но счупи се едно мънисто

и на тъгата падна в плен

 

помисли си, че може всичко

мечти, копнежи сбра на куп

и само разум мил, едничък,

превърна порива му в труп

 

настъпи после друго нещо

и второ, трето, че и пето,

и всички казваха му вещо

да превъзмогне сам детето

 

но ето, търси пак посока

главата твърда, не увира

от тъмен ъгъл сянка тропа,

и плаши го - да се прибира!

 

сетен път- настъпва бавно

без сам да се въвлича в спор

и в съдържанието празно

намери смисъл и простор

 

накрая взе си той поука

че всичко е една игра,

обаче губещ няма тука

и в себе си откри съдба

© Дон Спиридон Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Познат стил...
  • накрая взе си той поука
    че всичко е една игра,
    и в себе си откри пътека,
    тръгна и нарече я съдба
Propuestas
: ??:??