17 may 2007, 9:46

ЦИРК 

  Poesía
493 0 2

ЦИРК

На манежа дресьорът с камшик
и желязната пръчка в ръка,
настойчиво подканва със вик -
да премине лъвът през кръга.
 

И макар, че кръгът е горящ
и е смъртен човекът, не Бог -
в миг лъвът, най-послушно стоящ,
прави смело поредния скок.
 

А дресьорът отправя поклон
към тълпата, изискано, с жест. 
И си спомням за онзи закон,
който прави от силата чест.
 

И разбирам защо не лъвът,
а човекът е тук господар.
На арената властва страхът -
от законите стари най-стар.
 

И сред блясък неонов и шум,
ме спохожда за миг мисълта:
че лъвът с животинския ум -
за живота продал е честта.

© Любен Стефанов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много съм доволна от това,което прочетох до тук...с удоволствие ще прдължа!
  • Още един бисер от огърлицата... Чувала съм за доста изядени дресьори...
Propuestas
: ??:??