27 oct 2016, 10:04

Цитра 

  Poesía » De amor
844 2 4

Виждам те, познавам те.
Усещам те, близко и далече.
С черна птица – гарван ще пристигнеш, 
за тебе си мечтая – идвай вече!

 

Сърцето ми – Червени епопеи,
ден и нощ те споменува.
Душата ми – Луна сребриста, 
за тебе само тя бленува.

 

Виждам те във сянка, 
формата ти аз не мога да сгреша.
Коси катран-те се спускат нашироко, 
очи зелени – пронизват ме дълбоко.

 

Тишина,
а в нея мелодия от цитра...
И как страдалческо ридае, 
как се скъсва тя и вика!

 

Твойто име – само то се знае, 
нищо друго няма.
Цитра. Аз и ти. 
И всичко е страдание!

К.

© Рени Щерева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??