25 mar 2022, 19:07  

Cкитник уморен и стар 

  Poesía » Civil
234 1 2

Защо са ми крила? Небето е таван,
звездите някой нарисувал е по памет.
Сама изписах им души, които нямат,
а всеки стих е крах грижливо начертан.

 

Защо ми е душа? От думи светъл храм,
издигнат е от всеки злобно хвърлен камък,
и просто смисълът се губи и го няма,
дори да има Бог - високо е и много сам.

 

Защо ми е Луна? Небрежно хвърлен зар,
изписах стих до стих до нея път да сторя,
крилата дрипави треперят, от умора.
В душата моя скитник уморен и стар,

 

насън говори тихо с белия делфин,
и към мечите мята тънки мрежи сини,
дали нощес ако в съня си си замине,
ще го споменат с" Боже, тръгна си!" Амин!

 

https://youtu.be/S_JgYXp9_UU

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??