9 jul 2010, 10:56

Computer World 

  Poesía » Otra
559 0 3




program Седмична програма
       var  day_of_ the_ week: integer;

begin
       day_of_the_week = понеделник
       repeat
              Денят ти започва със ставане рано;
              всичко се върши ей така, на коляно;
              бързаш да избегнеш яко задръстване;
              и така всяка сутрин, та чак до втръсване;
              На работа седиш по осем часа;
              около теб е гъста хомогенна маса;
              която е забила взор в проблемите;
              на някой с амбиции от големите;

              if    шефът е спал спокойно нощеска,
                     защото е водил дискусия френска then 
                           the_day_of_the_week се в празник превръща;
                           надеждата бързо по лицата се връща;
              else 
                           надежда всяка бързо оставете;
                           имайте готовност дори да ревете;

             Става време за тръгване от работа;
             потокът навън на секундата грабва те;
             чувстваш се мравка в мравуняк огромен;
             търсеща път в града милионен;
             Прибираш се накрая измъчен във къщи;
             И там разбираш, че някой се мръщи... ;

             day_of_the_week = day_of_the_week+1


       until day_of_the_week<Събота;

       Уикендът е време за работа в къщи;
       За уважаване на роднини и тъщи;
       За работа домакинска всякаква;
       и малка почивка, някаква... ;
 
end;

(*Ако има работеща антивирусна програма,
за което, разбира се, гаранция няма,
тя ще даде съобщение – "Има зараза!"
Дори не зараза – направо "проказа"! *)



© Антон Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Света на роботчетата..в това са ни превърнали..или ние самите!!!Но когато има поезия...става малко по-добре!
  • Тука си пълно 6 !
  • Така е, Ронда. Благодаря!
Propuestas
: ??:??