28 abr 2013, 20:14

Цветница 

  Poesía » Otra
811 0 7

 

Цветница

 

Усмихнах се,

когато се събудих...

Не се намръщих.

Развиделяваше

в предутринно затишие.

После

излязох навън от къщи -

ей така -

да подишам!

Погалих едно цвете.

Утеших едно дете.

Дадох петаче

на един несретник.

Влязох в храма -

на път ми бе.

Беше пълна и сита

душата ми на врабче.

Не ударих.

Не подминах.

Не взех.

Когато се върнах

в земната си колиба,

на трапезата ми -

без да знам откъде -

меко и фосфорно

светеше

риба…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Роза Стоянова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??