Цветница е!
Цветята пъпките разтварят,
светът с надеждата ликува,
усмивката стени събаря,
радостта с цветя пирува!
Цветница е!
Камбани бият във огряно утро,
клонки храмовете кичат,
с „Осанна!” въздух затрептява,
народ окъпан във любов се стича.
Цветница е днес!
Душите се възправят,
ръцете вдигат се високо,
„Осанна!” цветовете проговарят,
очите светят с нов живот широки!
Ослицата върви по Пътя,
върху ѝ Той е, който носи всичко,
с „Осанна!” мъртви стават живи,
живите за вечност тръгват,
с „Осанна!” Истината идва,
безсмъртната Ръка простира
калта и греховете да умива!
Цветница е!
Тържеството с пламъка поема
Хорове запяват,
„Осанна!” гръмва!
Иде Блясък с невидяна диадема,
ослицата и Той пристигат,
а хоровете пеят „ Слава, Слава, Слава!''
гр. София, 09.04.2017 г.
© Димитър Христов Todos los derechos reservados