9.04.2017 г., 18:57 ч.

Цветница 

  Поезия » Друга
437 0 1

Цветница е!

Цветята пъпките разтварят,

светът с надеждата ликува,

усмивката стени събаря,

радостта с цветя пирува!

 

Цветница е!

Камбани бият във огряно утро,

клонки храмовете кичат,

с „Осанна!” въздух затрептява,

народ окъпан във любов се стича.

 

Цветница е днес!

Душите се възправят,

ръцете вдигат се високо,

„Осанна!” цветовете проговарят,

очите светят с нов живот широки!

 

Ослицата върви по Пътя,

върху ѝ Той е, който носи всичко,

с „Осанна!” мъртви стават живи,

живите за вечност тръгват,

с „Осанна!” Истината идва,

безсмъртната Ръка простира

калта и греховете да умива!

 

Цветница е!

Тържеството с пламъка поема

Хорове запяват,

„Осанна!” гръмва!

Иде Блясък с невидяна диадема,

ослицата и Той пристигат,

а хоровете пеят „ Слава, Слава, Слава!''

 

гр. София, 09.04.2017 г.

© Димитър Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много хубаво посвещение на празника! Поздравления!
Предложения
: ??:??