1 may 2021, 15:11

Цветница 

  Poesía » Otra
165 0 0

 

Цветница

 

Цветята дето брахме ще увяхнат,

но нашата наивност ще остане

със вярата към същността им тяхна

във емоционалната ни памет!...

 

Разбираме, но никога не можем

спокойно  логиката на нещата –

да приемем, че което ни докосва:

отива си, умира и така нататък...

 

Понеже е жестоко, че сме смъртни

и Целият ни свят е тъй обречен,

че в път обратен няма да се върне...

...Но може би Духът ни ще е вечен!...

 

А пък цветята ще цъфтят отново,

но вече ще е в следващата пролет –

със благослов от божието слово,

което ветровете ще измолят...

 

... Измамна и хазартна е съдбата,

а моят пъг отдавна е предречен –

та за това и заради цветята -

тогава в друг ще вярваш, че е вечен!...

 

01.05.2021.

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??