Цветница
Цветята дето брахме ще увяхнат,
но нашата наивност ще остане
със вярата към същността им тяхна –
във емоционалната ни памет!...
Разбираме, но никога не можем
спокойно логиката на нещата –
да приемем, че което ни докосва:
отива си, умира и така нататък...
Понеже е жестоко, че сме смъртни
и Целият ни свят е тъй обречен,
че в път обратен няма да се върне...
...Но може би Духът ни ще е вечен!...
А пък цветята ще цъфтят отново,
но вече ще е в следващата пролет –
със благослов от божието слово,
което ветровете ще измолят...
... Измамна и хазартна е съдбата,
а моят пъг отдавна е предречен –
та за това и заради цветята -
тогава в друг ще вярваш, че е вечен!...
01.05.2021.
© Коста Качев Все права защищены