18 abr 2010, 11:21

Цветята на Земята 

  Poesía
1758 0 3

Малки, плахи същества-деца,

цветя на майката Земя.

О, Боже, колко са красиви,

скромни, шумни и игриви,

с ясни бисерни очи -

като езерни води.

 

Колко обич свенлива и чиста

очите на дете разлиства,

само в две очи - ангелска сълза,

две звезди, пъстротата на дъга.

 

Как хитро, мило те поглеждат

с благи, огромни морета-очи.

В тях, щом погледнеш, потъваш

в своите големи детски мечти.

 

Жадни за прегръдка, разтварят ръце,

полагат те главица на силни рамене.

В гърдичките им пърха малко сърчице,

също като плахо птиче сгушват те лице.

 

Милите, невинни - бурята Живот

в какво ще ги превърне?

Дали в деца-цветя,

или в деца-бодли?

 

Тъй сгушени, зареждат ме с живот.

Летя с криле...

Пренасят ме в чудни, нови светове...

 

Полетете, волни птички,

малки, феички добрички,

че да грее майката Земя

само с цветя, цветя, цветя...

© Фей Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??