20 ene 2023, 20:12  

Драскотека 

  Poesía » Filosófica
625 1 2

  Д  Р  А  С  К  О  Т  Е  К  А

 

 

Писалката - премързеливо се влачи

напук на това, дето чакаш от нея -

че има пред себе си бойна задача -

отново на белия лист да живееш !

 

Жадуваш - щом спомен ръждясал отключиш

да го разполагаш на страница нова -

на ангел с писалка в ръцете да случиш , 

та той да напътствува твоето слово !

 

Че искаш да дишаш и в ритъм , и в рима -

в отдавна познатото чувство унесен -

хореят , дактилът и ти - братя трима

да се съчетавате в приказна песен !

 

Щом почнеш поредните срички да движиш

и сляпо напред следваш порива свой -

да спреш свойта мисъл прекуцо да нижеш

и да се усетиш отново герой !

 

И щом мисълта се задвижи ритмично

у теб се оформя идея полека

да спомняш познатото чувство прилично -

как раждаш отново една драскотека !

© Момчил Манов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Симпатично идейно заглавие, подсети ме за Драски и шарки на Вазов. Успех с братята. ☺
  • Понякога драскотеките освобождават от негативи. Точно като на дискотека 🙂, така че смело!
Propuestas
: ??:??