10 feb 2010, 13:01

Д(т)ъга 

  Poesía
591 0 2

Д(т)ъга

 

Капчици дъжд по стъклата,

мъничко тъжни се стичат;

заедно във самотата,

гонят се и се привличат.

В прозореца хладно се плискат,

обгръщат се в тиха прохлада;

в дъждовна тъга се притискат.

 

… Като плаче, небето не страда.

Между капките лъч се прокрадва,

усмихва се погъделичкан.

През дъгата небето се радва,

че дъждът тъжно слънце обича.

© Владислава Генова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??