17 ago 2010, 19:46

* * * 

  Poesía
652 0 2

ДЕПУТАТИ

 

 

 

Външно напудрени, отвътре морално изгнили,

жадни за власт и пари представители на

Политически сили.

 

Хора с комплекси, мачкани от деца.

Със зъби и нокти завземат властта.

 

Няма значение, че душата си дават.

Важно е в политиката, мандат след мандат, да остават.

 

Искат да вземат от всичко, от всеки  - сега.

Бързо забравили пътя към родните си села.

 

Изтупани, лъснати с костюми, струващи две годишни средни заплати.

В сърцата покварени - това са днешните депутати.

 

Защо на народа седеммилионен са нужни тези кибици,

като от некадърност са станали политици?

 

Хора, народе - събудете се спешно!

                               Да направим като нашия брат - каруцаря Андрешко.

© Валери Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • не съм го писал за коментари Сияние красиво, а защото ми омръзна да слугува народа на тези паразити от поквара с души пробити.
  • Много точно казано. Всяка дума си тежи на мястото.
Propuestas
: ??:??