Да можеха сълзите да говорят
или от всичките поне една,
пред теб вратите да разтворят
на страдащата ми душа.
Не би понесъл болката,която
видял би –Адова е тя.
Езици огнени ме ближат
и отнемат ми дъха.
Не би понесъл празното пространство,
ни липсата на твоите очи,
че от пустотата мигом бясно
слухът ти – знай,ще запищи.
Не би понесъл ужаса от дните,
които очертават се без теб
и от илюзии разбито,
сърцето ти ще заридае с мен.
Но,няма как!Сълзите не говорят.
Чертаят те единствено следа,
но ако можеш да гадаеш,
ще разгадаеш в пътя им тъга..
© Росица Петрова Todos los derechos reservados
Може би или сме луди, или в самото откриване на красота там където обикновенно я няма ни прави уникални... Може би майката Природа ни е благословила? (прокълнала?) да тъгуваме... А може би просто ние сме си такива...
Опа... много се извинявам отплеснах се в разсъждения. Прекрасен стих изпълнен с много неизказана болка. Нямам думи да опиша какво почуствах когато го прочетох. Голямо браво, и все така...